Старите водомери отиват в историята.  До 1 януари 2027 г.

...
Старите водомери отиват в историята.  До 1 януари 2027 г.
Коментари Харесай

Старите водомери отиват в историята, имаме краен срок за смяна

Старите водомери отиват в историята.  До 1 януари 2027 година всички топломери и водомери би трябвало да са с отдалечено отчитане. Това заяви „ Софийска вода “.

Очакванията са, че с опцията за отчитане в действително време качеството на услугата ще се усъвършенства и ще се понижат проблемите с неточностите при сметките, които плащаме.

Спрямо европейската инструкция за енергийна успеваемост се постанова всичките топлинноизмервателни уреди да бъдат отдалечени.

За момента това важи за топлата вода, само че предлагаме на семействата да поставят отдалечени системи и за топла, и за студена вода, с цел да може по този метод тяхната месечна консумация да бъде регистрирана от разстояние, изясняват от „ Софийска вода “.

„ Модулите за отдалечено отчитане се слагат от горната страна върху циферблата. Има разнообразни водомери на пазара. Когато се обаждат клиентите в „ Софийска вода “, ние постоянно питаме какъв е водомерът, който е на инсталацията. Знаем кои могат да бъдат надградени и кои не, с цел да дадем информация “, изясняват от там..

Има период за замяна на топлите водомери и той е до 2027 година Дотогава те би трябвало да са с отдалечено отчитане.

Монтирайки тази система, не отпада по нормативно условие един път в годината да идва проверител, защото не се регистрира единствено образно консумация, само че и се прави инспекция на инсталацията и на цялото съоръжение дали то работи вярно.

Препоръчително е, с цел да се спести тримесечното посещаване на проверител, да бъде сложена система и за студена вода. Това е доста комфортно за потребителя, защото той ще получава ежемесечните си фактури на база действителна консумация на водата, която е използвал.

„ Софийска вода “ подписа съглашение с всички топлинни счетоводители. Хората могат да създадат избор от кого да закупят своята отдалечена система.

Важно известие за измервателните уреди направи и Топлофикация София

С наближаването на отоплителния сезон 2023/2024 година сдружението поучава да ревизирате:
Изправността на електронните си уреди за дялово систематизиране. В случай, че екранът е бледен или загаснал, следва неотложно да потърсите подпомагане от обслужващата Ви компания топлинен счетоводител. Цифрите следва да се виждат ясно и отчетливо.
Срокът на метрологична инспекция на водомерите е 10 години и е значимо да се информирате по кое време са създадени и по кое време последно са тествани Вашите уреди.
Клиентите, чиито топлинен счетоводител е Топлофикация София, могат да получат изчерпателна информация, по отношение на другите опциите за замяна на уредите за дялово систематизиране на уеб страницата на сдружението или като се свържат с него на имейл [email protected].

 

Източник – Софийска вода, Топлофикация София

 

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР